Čokoládové lanýže

11.12.2018 16:16

Tento výborný recept obsahuje jen málo cukru - vlastně jen ten, co bude v kvalitní čokoládě, např 80%. Takže potřebujeme:

300g čokolády, 300 ml šlehačky, 3 lžíce dobrého másla a kakao, skořice. 

Šlehačku dáme vařit, odstavíme a rozmícháme v ní čokoládu, máslo a trochu skořice. Dáme vychladit tak na 30 min do mrazáku. Připravíme si misku s kakaem s trochou skořice a do ní lžičkou vykrajujeme odloupnuté lanýže, obalíme. Tvarovat netřeba. 

Připravili jsme i variantu s bílou čokoládou - ta má cukru mnohem více, tak jsme to vylepšili přidáním hodně kokosu, ve kterém jsme lanýže i obalili. Šlehačky je třeba dát méně - tak do 250ml.

Zpět